fbpx

Stelvio

alfa romeo

Een imponerende nieuwkomer

Alfa Romeo heeft altijd auto’s gebouwd die de passie voor autorijden hebben aangewakkerd. En nu voegt Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk toe: de eerste SUV van Alfa Romeo. Dankzij zijn innovatieve platform en vooruitstrevende techniek en beoordeeld met vijfsterren in de EuroNCAP-botsveiligheidstest, combineert de Stelvio bovendien veiligheid met de sportieve eigenschappen van een Alfa Romeo.

Voorop in veiligheid

In de EuroNCAP-botsveiligheidstest is de Stelvio beoordeeld met vijf sterren en een score van 97 uit 100 voor de bescherming van volwassen inzittenden. Dit is te danken aan de ontwikkeling van het platform waarop de Giulia en Stelvio zijn gebaseerd en de toepassing van een groot aantal geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen. De Stelvio is standaard uitgerust met Forward Collision Warning (FCW), Autonomous Emergency Brake (AEB) en Lane Departure Warning (LDW). Bovendien is optioneel nog adaptieve cruise control en Blind Spot Monitoring (BSM) dodehoekbewaking verkrijgbaar.

Lichtgewicht constructie

Dankzij de ruime toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophanging en remklauwen, heeft de Stelvio een zeer gunstige gewichts/pk-verhouding. Dat komt niet alleen de rijdynamiek ten goede, maar vertaalt zich ook in reductie van het brandstofverbruik en de emissies.

In de Advanced Efficiency-rijmodus maakt de efficiënte 8-traps automatische transmissie een verdere verbetering van brandstofrendement mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestaties.

Vorm bepaalt functie

De Stelvio komt voort uit Alfa Romeo’s rijke designtraditie. De stijlelementen van het merk zijn harmonieus geïntegreerd met de stoere, stevige proporties van een SUV die duidelijk verwant is met de nieuwe Giulia. Zijn functioneel vormgegeven carrosserie omhult de onderliggende techniek als de sportkleding van een atleet: elk detail draagt bij aan de optimalisering van de aerodynamische eigenschappen en de prestaties.

Dat is wat we bij Alfa Romeo bedoelen met ‘functionele schoonheid’!

De bestuurder centraal

De Stelvio geeft op een geheel eigen wijze invulling aan het SUV-concept. Het interieur is ruim, overzichtelijk en vrij van opsmuk: elk detail draagt bij aan de intensivering van de rijbeleving waarbij de bestuurder vanuit een hoge, maar sportieve positie de weg kan domineren. Het interieur van de Stelvio is vormgegeven in de beste traditie van Alfa Romeo.

Het ergonomische dashboard is afgewerkt met natuurlijke materialen als hout en leder, die fraai contrasteren met de aluminium sierlijsten en hightech-bedieningselementen als de startknop op het stuurwiel. De stoelen zijn bekleed met innovatieve zwarte stof, een combinatie van zwarte technostof en leder, of exclusief volnerf leder.

Ready to Join Our World?
Breng dan snel een bezoekje aan onze showroom!

Call Now Button