Gelimiteerde 695 Rivale biedt Abarth prestaties en Riva elegantie

De nautisch geïnspireerde Abarth 695 Rivale is elegant en uniek als een Riva motorboot. De in beperkt serie geproduceerde Italiaan ‘pur sang’ staat garant voor Abarth prestaties en Riva elegantie.

Abarth en Riva – een van de meest iconische merken in de nautische wereld- hebben de krachten gebundeld. Resultaat is de Abarth 695 Rivale, de meest verfijnde Abarth ooit. De Abarth 695 Rivale, ook leverbaar als cabriolet, is geïnspireerd op een van de mooiste en efficiëntste jachten die ooit door de werf in Sarnico zijn gebouwd; de nieuwe open Riva “56 Rivale”.
De in beperkte oplage gefabriceerde Abarth 695 Rivale is uitgevoerd in ‘two tone’ lak ‘Riva seru blue’ en ‘shark grey’. De twee kleuren worden onderbroken door een in aquamarijn uitgevoerd dubbel biesje. Verder zijn de deurhandgrepen afgewerkt in satijnchroom, pronkt de naam “695 Rivale” op de zijkant en achterklep en is deze laatste ook voorzien van een in satijnchroom afgewerkte inleg.
Onder de motorkap ligt een 1.368 cm3 turbo-benzinemotor met 180 pk. De gewicht/ vermogen verhouding van de 695 Rivale is die van een echte supercar (5,8 kg/ pk met een gewicht van 1.045 kg). Het maximale koppel bedraagt 250 Nm, de topsnelheid 225 km/h en de standaardsprint naar de 100 km/h kan in 6,7 seconden geklaard zijn.
Het interieur is voorzien van blauw lederen stoelen en binnendeurpanelen, zwarte matten met blauwe inzetstukken en desgewenst een koolstofvezel- of mahonie-dashboard met dito details. De mahoniehoutenvariant omarmt de Riva-filosofie nog beter. Naast het mahoniehouten dashboard, is de versnellingspookknop uitgevoerd in deze exclusieve houtsoort en bevat het speciale in zwart/blauw leder uitgevoerde stuurwiel ook een mahonie inleg.

Standaard is de Abarth 695 Rivale uitgerust met het UconnectTM infotainmentsysteem, voorzien van een 7″ HD touchscreen waarmee onder meer Apple CarPlay en Android Auto bediend kan worden. De badge is genummerd en de handgeschreven tekst kan naar de wens van de klant aangepast worden en bijvoorbeeld worden voorzien van de naam van zijn of haar jacht. Tenslotte wordt het Abarth-karakter duidelijk zicht- en hoorbaar dankzij het Akrapovič uitlaatsysteem met carbon pijpen, 17″ Supersport lichtmetalen velgen met speciale glansgrijze afwerking, Brembo-remmen aan de voorkant èn de ‘Abarth by Koni’ wielophanging met FSD (Frequency Selective Damping) technologie.